Om oss

Untraveled vill uppmärksamma Atens och Greklands potential som besöksmål och kasta ett sken över de mer okända platserna. Vi vill göra er medvetna om att det finns mycket mer att se och göra än vad den typiska guideboken säger. Vårt mål är att få dig intresserad av att upptäcka andra sidor av kända- och mindre kända- resmål och komma undan klichéer och turistfällor.

Vi är baserade i Aten och det är just om Aten vi har våran nisch. Skillnaden mot andra verksamheter och resesajter är att Untraveled uppmärksammar det mer okända Aten sett ur ett turistperspektiv. Om man skulle söka på saker att se och göra i Aten får man samma svar på samtliga sidor: Akropolis, Monastiraki, Plaka och Lycabettus. Samma saker står även i valfri turistguide för Aten och det tycker vi är orättvist mot staden då den har enormt mycket mer att visa upp. Givetvis är dessa ovan nämnda platser väl värda ett besök om man kommer till Aten. Men sen då?

Staden är full av härliga platser, livfulla områden med bra shopping och restauranger.
Problemet är att turister som åker hit inte vet om att detta finns, hur man tar sig hit etc. Utanför centrala Aten (som i huvudsak utgör delen där turisterna är) är priserna betydligt lägre, både på mat och shopping, och man får uppleva det vardagliga livet för Atenarna på ett helt annat sätt. Och det är enkelt att ta sig till dessa ställen OM man vet hur.

Förutom Aten skriver vi mycket om platser runt om på Attika men också om det övriga fastlandet som kommer mycket i skymundan av den grekiska ö-världen men som är fantastiskt vackert med många fina platser. Självklart skriver vi även om öar men det är främst Aten och fastlandet som vi vill lyfta fram.

Vi som driver Untaveled heter Jonas och Antonella och vi är bosatta här i Aten. Antonella som är svensk-grek har bott här i 13 år medan Jonas flyttade hit strax innan jul (2016) så Aten och resten av landet ligger ständigt för våra fötter. Vi åker ofta iväg på resor över en helg vilket gör att vi ständigt får se och uppleva nya platser och städer. De dagar vi spenderar i stan brukar vi ta oss runt utan att egentligen ha en exakt plan om vart vi är på väg utan vi åker dit näsan pekar. En bra strategi om man vill upptäcka nya platser i en sex miljon-stad.