En intervju med det Aten-baserade klädmärket ”Comely Bop”

Untraveled vill ta den här sidan ett steg längre och få inspiration av unga grekiska skapare som producerar otroliga produkter här i Grekland och som vi skulle vilja se mer av på marknaden. Vi startar den här serien av intervjuer med Irini och Vasia om deras nyskapade Aten-baserade klädmärke ”Comely Bop”.

Ni är ett nytt och allt mer populärt grekiskt klädmärke. Vad skulle ni säga är det som gör att ni skiljer er från de andra och hur skulle ni beskriva era kunder på bästa sätt?

Vårt märke skapades av vår önskan att göra kläder som representerar vår egen personliga stil och vårt perspektiv på kvinnligt mode. Vi har alltid älskat jazzmusik, filmer, stjärnorna och smaken av 30- och 50-talet och det är där alla våra idéer kommer ifrån. Modetrender kommer och går och det finns tillfällen då vi kan påverkas av det som finns där ute, men inte i sån grad att vi ändrar vår idé om hur vår klädlinje ska se ut. På samma sätt anser vi att moderna kvinnor borde hitta sin egen personliga stil och klä sig på ett sätt som återspeglar vem de är och hur de känner för mode. Det här är också den typ av kvinnor som köper våra kläder. Våra kunder har sin egen personliga stil, är stolta över sina kroppar och letar efter kläder som är feminina samtidigt som de är bekväma att ha på sig i vardagen.

Comely Bop är ett mycket intressant namn. Hur bestämde ni er för att just det skulle bli ert namn utåt och betyder det något speciellt?

När vi letade efter ett namn för vårt klädmärke tyckte vi att det skulle vara klokt att hitta något som representerar klädmärket men också ger en liten inblick i vad varumärket handlar om: Ordet ”Bop” står både för jazzmusik (bebop) och dans. Som designers är vi inspirerade av gamla filmer, skådespelerskor, jazzdansare från 30- till 60-talet samt alla de många ”coola” saker som hände då. Ordet ”Comely” är ett mycket nostalgiskt sätt att säga ”charmigt”. Så vårt ”Comely Bop” är vår egen ”charmiga” version av vintage-elegansen i en modern värld.

Vi vet att ni har sålt kläder i Sverige och att ni brukar vara med på lite evenemang där. Har ni något speciellt band till Sverige och har ni några favoritplatser ni brukar vistas på när ni är där?

Vi älskar verkligen allt som har att göra med Sverige. Vi älskar hur kvinnorna klär sig, vi älskar arkitekturen, möblerna, second-hand butikerna som tex ”Old Touch”, det handgjorda godiset på ”Pärlans Konfektyr”. Vår favorittid på året att besöka Sverige är sommaren eftersom vädret då vanligtvis är bra och folk njuter i solen, går till parker, har picknick. Vi gillar att njuta av utsikten över Stockholm på Skinnarviksberget och går till Folkbaren för en drink.
Vi besökte Sverige första gången för ett Swing dance event i Stockholm (vi är båda professionella Lindy Hop Dansare) och sedan dess har vi besökt landet varje år. Vårt klädmärke säljs varje år på Herräng Dance Camp (Lindy Hop-dansevenemanget utanför Stockholm) och i år sålde vi också våra kläder på ”Snowball” (Lindy Hop-evenemanget i Stockholm).

Ni är ju födda, uppväxta och bor själva i Aten och eftersom Untraveled försöker lyfta fram Greklands och Atens mer okända platser skulle det vara kul om ni kunde dela med er av era favoritplatser i Aten!

Aten är en mycket intressant stad att bo i nuförtiden. Vi brukar gå ut främst i området Metaxourgio som är en av de mest populära hipster-kvarteren i Aten. Vi njuter av live jazz på Kerameikos och cocktailerna på Ble Papagalos veranda . Vår favoritplats för att äta är Thessaloi , en mycket traditionell grekisk taverna där man kan njuta av ouzo och mycket god lokal mat. Bra ställen för kaffe är Tailor made på Agia Irini torget i centrum och Taf Coffee på Benaki Str. Under sommaren tittar vi alltid på film på en av de gamla friluftsbiograferna (Cine Paris eller Cine Thisio är båda ett bra val) eller så klättrar vi upp på Filopappou kullen för att njuta av utsikten över staden.

Slutligen, vart kan de som är intresserade av ert klädmärke hitta er och era kläder?

För att nå oss besök vår FB-sida eller vår butik på ETSY där du kan göra dina online-köp. Vi mottar även e-postmeddelanden på hello@comelybop.com . För en närmare titt på vår nya kollektion kan du besöka affärerna ”Anthologia Humana” (i Chalandri, Aten), ”Dna stars” (på Lekka 2, Aten) eller Herräng Dance Camp (i Herräng i Sverige) under juli.

Tack så mycket!

Missa inte kommande
resmål!

Fyll i din e-mail så får du ta del av våra nya inlägg.