Attica Zoological Park

Strax utanför Aten och i närheten av stadens flygplats finns en plats som uppskattas av både stora och små: Attica Zoological Park.

Precis som namnet avslöjar är detta ett Zoo och här kan man strosa omkring i flera timmar och titta på alla olika djur som finns här: schimpanser, tropiska fåglar, björn, varg, ormar, krokodiler, lejon, elefanter, pumor, kameler, en hel savann etc. Listan kan göras väldigt lång. Dessutom är det dagligen delfinshower som ingår i entrépriset.

Något som både stora och små tycker är roligt är en promenad genom de öppna områden som finns i parken där man kan hälsa på, ja till och med klappa på, olika sorters getter, kaniner och…lemurer!

Attica Zoological Park är väldig stort och modernt samt lätt att hitta och orientera sig runt i. Inhägnaderna där de olika djuren lever är väldigt fint byggda och de små gatorna som slingar sig runt i parken och tar en från det ena djuret till det andra bidrar till en mysig, familjär atmosfär som gör att man känner att det aldrig riktigt är fullt av folk i parken. Man får en detaljerad karta när man betalar sin biljett och på den ser man klart och tydligt vart allting är och hur man ska ta sig för att ta sig runt smidigast.

Mitt i parken finns det också en restaurangavdelning med en stor gräsmatta som man kan veckla ut en filt på om man vill ha picknick eller bara för att sträcka ut sig en stund.

Här finns också möjlighet att lära sig mer om djuren och naturen genom att själva få interagera med levande djur och via olika multimedia-funktioner som spel och videos. Från fem år och uppåt går det att ta del av detta. För äldre ungdomar (mellan 12-18) finns kurser i ledarskap och djurvård som är mer avancerade. Det finns också ett schema man kan passa för att se de olika djuren matas och ställa frågor till djurskötarna.

Besöker ni parken under sommaren så ladda med vatten, solskydd och gärna en keps/hatt. Det är mycket öppna ytor här så att finna skugga när man vill ha det kommer inte alltid att fungera.

Öppetider:
Från kl 09.00-solnedgång.
Parkens entré stänger en timme innan solnedgång.

Biljettpriser:

Vuxen: 18 euro
Barn 3-12 år: 14 euro
Under 3 år: Gratis
Familjebiljetter:
Två vuxna+två barn (3-12 år): 60 euro
Två vuxna+tre barn (3-12 år) : 72 euro
För familjer med tre barn (3-12 år) eller fler: 14 euro för vuxen och 12 euro för barn.
Övrigt:
Studenter: 14 euro
Över 65 år: 14 euro

Det finns även olika erbjudanden för större grupper.

Att ta sig hit:
Ta den blåa tåglinjen till stationen Doukisis Plakentias. Därifrån tar ni buss 319 som går ca var 35e minut.
Ni kan även ta taxi denna station. Det kostar runt 11 euro och tar 10 minuter.
Taxi från Atens centrum till Attica Zoological Park tar ca 20 minuter och kostar runt 23 euro.

Missa inte kommande
resmål!

Fyll i din e-mail så får du ta del av våra nya inlägg.