Båtturer med segelbåt

Har du bokat in en resa till Aten och vill ta en eller ett par dagar utanför storstaden?

Då är en båttur med segelbåt det bästa sättet att både koppla av och få se vissa mer svåråtkomliga delar av Attika. Vi kan organisera en tur för dig och dina nära och kära med den vackra segelbåten ”Ena”. Den byggdes år 1961 av det välkända skeppsvarvet Psarros och har sedan dess seglat i det Aegeiska havet och runt Attika-halvön.

Båten är 15,5 m lång och har både kabiner och badrum ombord. Ombord finns även snorklar och simfötter samt paddleboards för den äventyrlige. Beroende på vad ni önskar så kan ni även få tillagad en, två eller fler rätter ombord av bästa kvalitet.

Från den 16:e September till den 15:e Juni organiserar vi både dagsutflykter, weekend-utflykter och vecko-utflykter runt Attika och de närliggande öarna. Under högsäsongen, från den 16:e Juni till och med den 15:e September organiserar vi istället dagsutflykter och vecko-utflykter från ön Skopelos till öarna Skiathos och Alonissos vilket kan passa er som har bokat er resa till just Skiathos eller Skopelos och vill upptäcka mer av området.

Boka din resa via oss genom att maila oss på hello@untraveled.se eller under ”Kontakta oss”.

Dagsutflykter

För en dagsutflykt kan segelbåten ”Ena” rymma upp till 10 personer. Vi seglar från Lavrios hamn kl. 10.00 på morgonen och är ute på båten till klockan 19.00 på kvällen.

Vi åker från Lavrio till: 1) poseidon templet på Sounio, 2) Artemis templet i Vravrona eller 3) Makronissos.

Vi stannar upp ett par gånger för dopp vid stränder som endast nås med båt.

Priset för en dagsutflykt är 890 euro totalt oavsett hur många ni är och totalpriset delas på antalet passagerare. Om ni är 10 personer blir priset per person alltså 89 euro. I priset ingår frukost och lunch ombord.

Weekend-utflykter

Gör och se allt du vill i Aten och åk sedan på en weekend-tur runt Attika och de närliggande öarna. På fredag kväll möts vi i Lavrios hamn där båten ligger. Vi bekantar oss med båten och staden för att sedan sova över på den innan vi ger oss av direkt på lördag morgon. För en weekend-utflykt kan segelbåten ”Ena” rymma upp till sex personer. Nästa morgon, på lördag kl. 10.00 seglar vi iväg och är ute till havs till söndag kl. 19.00 på kvällen då vi återvänder tillbaka till Lavrio.

Vi kan över helgen antingen åka från Lavrio till: 1) ön Kea och Kartheas Akropolis, eller 2) bukten Petalion på ön Evia.

Vilken tur ni än väljer så kommer det finnas gott om tid både för dopp i havet samt promenader på öarna.

Priset för en weekend-utflykt är 1800 euro totalt  oavsett hur många ni blir. Vid sex passagerare blir priset 300 euro per person. Då ingår all mat i priset (tre rätter per dag).

Veckoutflykter

Här är möjligheterna oändliga. Som med de andra två utflykterna startar vi från och återvänder till Lavrio men båtturen blir ganska mycket längre än så. Vi kan upptäcka ännu fler öar som Kythnos, Serifos och Syfnos. Som för weekend-utflykten kan segelbåten ”Ena” rymma upp till sex personer. Här väljer ni hur många maträtter ni vill ha lagade ombord. Ni som avstår mat ombord får då möjligheten att äta på den ö vi ankrar vid eller köpa med er mat som ni själva tillagar ombord.

Priset för en vecko-utflykt är 5100 euro totalt utan mat, 5350 euro med frukost och lunch eller middag och 5600 euro med tre rätter om dagen. Även här delas totalpriset på antalet passagerare.

Under Högsäsongen 16/6-15/9

Under högsäsongen, från den 16:e Juni till och med den 15:e September organiserar vi dagsutflykter och vecko-utflykter från ön Skopelos till öarna Skiathos och Alonissos vilket kan passa er som har bokat er resa till just Skiathos eller Skopelos och vill upptäcka mer av området. Även här gäller allt som gäller för dagsutflykterna och veckoutflykterna under lågsäsong som utgår från Lavrio.

Under högsäsong är priset för en dagsutflykt 890 euro totalt med frukost och lunch ombord. För en veckoutflykt blir priserna 6040 euro totalt utan mat, 6290 euro med frukost och lunch eller middag och 6540 euro med tre rätter om dagen.

För resorna som går från Lavrion kan vi för ca 30 euro per person arrangera er resa med minibuss från hotellet in till Lavrios hamn och tillbaka eller eventuellt till och från flygplatsen.

Missa inte kommande
resmål!

Fyll i din e-mail så får du ta del av våra nya inlägg.