Belgiska våfflor… i Aten!

Jag har alltid sagt att Aten är så mycket mer än bara dess centrum! Enligt min åsikt så är det nämligen så att man hittar de finaste och mest oväntade pärlorna om man tar sig ut till Atens underbara förorter.

Av ren slump gick jag och min pojkvän in på cafeet ”Belga” en dag i den nordöstra förorten Chalandri (som är en av mina favoritförorter!) och blev direkt förälskade med caféets avslappnade interiör och deras o-tro-li-ga belgiska våfflor!

Det här är nog det enda stället i Aten i alla fall där man kan få den klassiska ”Liege våfflan” serverad precis som om man satt på ett fik i Bryssel, för att inte snacka om deras underbart goda kaffe och de hundratals tesorter man kan välja bland! Men det är inte bara våfflorna här (söta som salta) som är värda att smaka på. De erbjuder även mycket annat gott som sallader och pastarätter!

Så mitt tips är att ni tar en tur upp till Chalandri för en fin promenad och shopping i butikerna och sedan stannar upp på ”Belga” för en matbit ni aldrig kommer glömma! Ni finner ”Belga” bakom Aghios Georgios kyrkan på torget Platia Eleftheroton nummer 14.

Missa inte kommande
resmål!

Fyll i din e-mail så får du ta del av våra nya inlägg.