LUKUMADES to die for!

Lukumades är en väldigt enkel grekisk sötsak som funnits i flera tusen år! Till och med Aristoteles har skrivit om dessa underbara friterade degbollar som traditionellt serveras med honung och kanel!

Man kan finna lukumades på en mängd cafeer och resturanger runt om i landet men det finns ett ställe i Aten som enligt min åsikt gör de absolut bästa lukumades! Det fina är att stället heter just det… ”LUKUMADES”. Inga konstigheter!

Du finner dem på hörnet av den centrala gågatan Eolou 21 och Aghias Irinis, väldigt nära Ermou, Atens centrala shopping-gata men också nära Monastiraki tågstation. Det är just där de har stått sedan 2013 och gjort sin enorma succé. Och tro mig, de är för lätta att hitta för att strunta i att smaka deras godsaker!

De serverar lukumades (som är friterade degbollar) med en mängd olika toppingar och glassorter och de ger även möjlighet till salta traditionellt grekiska alternativ som fetaost och oliver.

Min favoritkombination är lukumades med saltkaramell-glass, krossade kex och chokladsås… och jag dregglar faktiskt medan jag skriver det här!

Ta mit tips och besök dem på väg tillbaka från er tur i Plaka! ni kommer inte ångra er!

P.S.Om ni vill så kan ni också prova att laga dessa godingar hemma efter recept, ELLER… köp med en färdig Lukumades mix från ett grekiskt supermarket så kan ni njuta av dem även på hemmaplan!

Missa inte kommande
resmål!

Fyll i din e-mail så får du ta del av våra nya inlägg.